Nyitólap

ElőfizetésHírlevélProgramajánlóArchívumKépeslapküldésMédiaajánlóKapcsolat
2014. április 17. csütörtök - Rudolf napja van Legyen a kepmas.hu a kezdőlapom
Képmások
Jelenlét
Tandem
Tükör
Házitrend
Kimenő
Receptek
Kézműves
Gyerekrendelő
Média a Családért

csaladhalo

Főoldal - Házitrend - Majd ha fagy
Majd ha fagy Létrehozás: 2010. május 03. - 10:48
Szelják Szilvia
Majd ha fagy

-110 fok: dermesztően hideg. Természetes körülmények között legközelebb csak a Hold árnyékos oldalán didereghetnénk ilyen hidegben. Itt a Földön a mesterséges hidegkamrákban Michael Phelps úszó, a Chelsea futballcsapata és Kammerer Zoltán olimpiai bajnok is szívesen fagyoskodik. De a szervezet öngyógyító folyamatait beindító, pár perces hidegsokkot szinte bárki kipróbálhatja.

Krónikus ízületi gyulladás, reuma, pikkelysömör. Problémák, amelyekre végleges gyógymód híján csupán több-kevesebb sikert hozó tüneti kezelések léteznek. Nálunk még az újdonság erejével hat egy olyan módszer, ami viszont hatékonyan hibernálja a sosem szűnő betegségek fájdalmait. "A hidegkamra nem csodamódszer, mégis tünetmentességről számolnak be azok, akik évente háromszor részt vesznek egy tízalkalmas kúrán" - mondja Képes Gergely krioterapeuta. Régi-új gyógymód ez; gondoljunk csak a jó öreg priznicre vagy a jegelésre: ezeket az ókor óta használják gyulladások lokális hűtésére, a testhőmérséklet normalizálására. A teljestest-terápia hatása, amelynek ősét csaknem harminc éve fejlesztette ki a japán dr. Yamauchi, a régi módszereknél jóval drasztikusabb. -110 fokos hidegsokkja beindítja az immunrendszer öngyógyító és gyulladáscsökkentő folyamatait. Nyugtatja az idegrendszert és elősegíti az izomregenerációt. Így a jégbarlang melegen ajánlott sportolóknak vagy depresszióban szenvedőknek is, de "a didergés során és a karma elhagyásakor felszabaduló kémiai vegyületek, például a boldogsághormon, jó hatással van azokra is, akik csak állapotjavítás miatt érkeznek. Továbbá a "fagyás" segít a fogyásban, a pszichés és fizikai teljesítmény ­növelésében, alvászavarok enyhítésében vagy ízületi- és gerincműtétek rehabilitációjában." - ­sorolja Dr. Szokolay Erzsébet, az első magyarországi hidegterápiás központ egyik alapítója. "Mint minden újdonságot, a krioterápiát is kissé szkeptikusan fogadják itthon, bár Németországban már 10 fölött van
a kamrák száma, Ausztriában pedig most építik a hatodikat." Nincs más hátra, mint kétkedést és testet egyaránt hidegre tenni.

vissza
Kapcsolódó cikkek
Megosztás Twitteren
Megosztás facebookon
Megosztás iwiwen
Küldés ismerősnek
Nyomtatási kép
Betüméret növelése
Betüméret csökkentése
Tetszett:

Az utolsó hegycsúcs DVD

Lackfi János

Impresszum|Kapcsolat|Médiaajánlat
© Képmás (2013-09-02)