Nyitólap

ElőfizetésHírlevélProgramajánlóArchívumKépeslapküldésMédiaajánlóKapcsolat
2014. április 18. péntek - Andrea, Ilma napja van Legyen a kepmas.hu a kezdőlapom
Képmások
Jelenlét
Tandem
Tükör
Házitrend
Kimenő
Receptek
Kézműves
Gyerekrendelő
Média a Családért

csaladhalo

Főoldal - Jelenlét - Ha jön az árvíz...
Ha jön az árvíz... Létrehozás: 2010. május 18. - 15:42
Ha jön az árvíz...

Az elmúlt napok viharos időjárása országszerte hatalmas károkat okozott. A heves esőzések miatt megáradt patakok, folyók, valamint a belvíz településeket, városokat öntött el, a szélvihar fákat, oszlopokat döntött ki, hatalmas károkat okozva családok ezreinek. A Katolikus Karitász egyházmegyei központjain keresztül van jelen a katasztrófa sújtotta területeken, ivóvízzel, élelmiszerrel, ruhaneművel segítve a rászorulóknak.

A Karitász Egri Főegyházmegyei Szervezete eddig mintegy 2,2 tonna tartós élelmiszert, 475 csomagot, 2000 palack ivóvizet osztott szét többek között Sátoraljaújhelyen, Muhiban és a következő napokban Nagycsécsen, Nyékládházán, Miskolcon és számos településen, különös tekintettel az otthonokat elhagyni kényszerült családokra.

Komoly károkat okozott az eső és az áradó víz Bodajk és Balinka lakóinak is. A Székesfehérvári Egyházmegye a pünkösdhétfői egyházmegyei nap megrendezésének költségét – 1 millió forintot – Bodajk és Balinka önkormányzatainak ajánlotta fel a bajbajutottak megsegítésére. Az egyházmegye elkülönített számlát is nyitott az árvízkárosultak megsegítésére, amelyre „Egyházmegyei Nap” megjelöléssel várják a jószándékú hívek, magánszemélyek és intézmények adományait. Számlaszám: CIB Bank: 11101002-19821780-36000001Nagy erőkkel dolgoznak a Hajdúdorogi Egyházmegye és a Miskolci Apostoli Exarchátus karitász szervezetei is. Több borsodi faluban is számtalan ház vált életveszélyessé vagy lakhatatlanná a rendkívüli esőzések folytán.  Nagy gondot jelent az elzártság miatt föllépő élelmiszerhiány, s gyógyszernélküliség, a takarók és a tiszta víz hiánya. Hasonló probléma az elhullott állatok teteme és a szennyvíz miatt föllépő fertőzésveszély. A helyi karitász szervezetek az eddigiekben már 1,5 millió forint értékű adományt (takarók, tartós élelmiszer, ivóvíz, tisztítószerek stb.) osztottak szét a térségben. A Hajdúdorogi Egyházmegye „Árvízkárosultaknak” megjelöléssel várja a nagylelkű adományokat a 11100702-19204886-41000007 számú számlára.
A Katolikus Karitász országos központja elkülönített számlán várja azok felajánlását, akik pénzadományukkal szeretnék segíteni a bajba került családokat.

Számlaszám:
12011148-00124534-00800007

Forrás: MKPK
Kép: Profimédia.hu

vissza
Kapcsolódó cikkek
Megosztás Twitteren
Megosztás facebookon
Megosztás iwiwen
Küldés ismerősnek
Nyomtatási kép
Betüméret növelése
Betüméret csökkentése
Tetszett:

Hozzászólok:
Név: E-mail:
Hozzászólás:
Kérjük töltse ki a mellékelt ábra alapján.
Elküldés


Az utolsó hegycsúcs DVD

Lackfi János

Impresszum|Kapcsolat|Médiaajánlat
© Képmás (2013-09-02)