Nyitólap

ElőfizetésHírlevélProgramajánlóArchívumKépeslapküldésMédiaajánlóKapcsolat
2014. április 23. szerda - Béla napja van Legyen a kepmas.hu a kezdőlapom
Képmások
Jelenlét
Tandem
Tükör
Házitrend
Kimenő
Receptek
Kézműves
Gyerekrendelő
Média a Családért

csaladhalo

Főoldal - Házitrend - A szervezet nem kér a cukros nedűből
A szervezet nem kér a cukros nedűből Létrehozás: 2011. április 14. - 12:55
A szervezet nem kér a cukros nedűből

„Csak üdítőt ittam”- mondják sokan, de csak kevesen tudják, hogy a cukros frissítők nemcsak jelentős plusz kalóriát tartalmaznak, hanem hosszú távon rossz hatással vannak az egészségre is.

Súlyos összefüggések

A cukros levek fogyasztását is felelőssé teszik az elhízásért és az ezzel összefüggő betegségek kialakulásáért. Míg egyes szakértők az ilyen innivalók magas kalóriatartalmának tulajdonítják ezt a hatást, addig mások az édesítők összetevőiről állítják, hogy növelik a vérnyomást, a vércukor-szintet és a zsírmáj kockázatát..

Az Életmódváltás a vérnyomás ellenőrzésért nevű szervezet 810 felnőttet vizsgált ebből a szempontból. A résztvevőknél célul tűzték ki a súlycsökkentést, a rendszeres mozgást, és a nátriumbevitel visszaszorítását. Mindazok, akik korábban rendszeresen „üdítőztek”, a vizsgálat időtartama alatt mindössze 3,5 dl cukorral édesített italt ihattak naponta. Ennek következtében 6 hónap alatt jelentősen csökkent a szisztolés és a diasztolés vérnyomásuk is.

Drámai következmények

Egyre több amerikai fogyaszt naponta cukros, szénsavas üdítőket, sportitalokat és édesített gyümölcsleveket,. A szakértők egyértelmű összefüggést látnak a cukorbetegség és a szívbetegségek ugrásszerű emelkedése között. 1990 és 2000 közt a cukros üdítők közel 130 ezer diabétesz, 14 ezer szív-és koszorúér betegség, és 50 ezer ezekből adódó betegség kialakulásához járultak hozzá.

Az amerikai egészségügyi szervek már az ilyen típusú italok nagyobb arányú adóztatását is felvetették, ettől várva a fogyasztás csökkenését. A Kaliforniai Egyetem szakértői szerint, ha kevesebb cukros levet innánk,, hatalmas egészségügyi előnyöket tapasztalhatnánk.

A tudás egészség
 
Minden hozzáértő a kiegyensúlyozott táplálkozást ajánlja, amely gyümölcsben, zöldségben, zsírszegény húsokban, tejtermékekben, halakban és teljes kiőrlésű gabonában gazdag. Egyes ajánlások szerint a napi 2000 kalóriás táplálkozás mellett hetente maximum 450 kalóriát vihetnénk be cukros üdítőkkel. Ezek olyan apróságnak tűnő, de a mindennapokban jelentős információk, amelyekről minden embernek tudnia kellene. Éppen ezért nem lehet eléggé hangsúlyozni az életmód- orvoslás jelentőségét. A személyre szabott vizsgálatok, a táplálkozási- és mozgás-tanácsadás sokkal eredményesebbé teheti a klasszikus gyógyítást is.

Az életmód orvoslásról, a vérnyomásról, a cukorbetegségről és az elhízás kezeléséről részletesen olvashat a www.oxygenmedical.hu honlapon.

Kép: Profimedia.hu

vissza
Kapcsolódó cikkek
Megosztás Twitteren
Megosztás facebookon
Megosztás iwiwen
Küldés ismerősnek
Nyomtatási kép
Betüméret növelése
Betüméret csökkentése
Tetszett:

Hozzászólok:
Név: E-mail:
Hozzászólás:
Kérjük töltse ki a mellékelt ábra alapján.
Elküldés


Az utolsó hegycsúcs DVD

Lackfi János

Impresszum|Kapcsolat|Médiaajánlat
© Képmás (2013-09-02)