Nyitólap

ElőfizetésHírlevélProgramajánlóArchívumKépeslapküldésMédiaajánlóKapcsolat
2014. április 21. hétfő - Konrád napja van Legyen a kepmas.hu a kezdőlapom
Képmások
Jelenlét
Tandem
Tükör
Házitrend
Kimenő
Receptek
Kézműves
Gyerekrendelő
Média a Családért

csaladhalo

Folytatás – Korniss Péter kiállítása a Várfok Galériában
Folytatás – Korniss Péter kiállítása a Várfok Galériában Létrehozás: 2012. január 17. - 15:46

Korniss Péter fotográfus első magyarországi egyéni kiállítására 1974-ben került sor. A művész január 26-i kiállításán egyrészt előző tárlatát idézik fel a rendezők, másrészt pedig új, 2009-2011 között készült munkái kerülnek bemutatásra.

Azok, akik ellátogattak Korniss Péter 74-es kiállításra, évszázadok óta ugyanazon életmódot vivő falusi emberekkel találkozhattak a fotográfiákon. Asszonyok és férfiak élték mindennapi életüket a földeken, a házban, az udvaron, ünnepekkor a hagyományos, szülők által továbbörökített szertartások szerint. Erdély mindennapjai elevenedtek meg képein, idén pedig folytatja ezt a hagyományt.

A tárlat egyik felét korábbi munkái teszik majd ki. Egy, az 1967 és 1977 között készült, a ’70-es évek második felében nagyított vintage fotográfiákból készült különleges válogatás. E fekete-fehér munkák között vannak „klasszikus darabok is”, de olyan vintage-ek is kiállításra kerülnek, amelyek még sem bemutatva, sem publikálva nem voltak.

A kiállítás másik részét pedig Korniss elmúlt években, de elsősorban 2009-2011 között készült képeiből állították össze. Ezek a művek „folytatásai” a korábbi évtizedek munkásságának: „a kiállítás legfrissebb fotói ugyanezt az utat követik, mint a korábbiak. Azt kutatják, mi történt annak a régi világnak a gyökereivel, amelyet Korniss negyven éve először fényképezett le, valamint melyek azok az elemek, amelyek még ma is tovább élnek. A kiállítást január 26-án, hét órakor Colin Ford, a brit Nemzeti Média Múzeum alapító igazgatója nyitja meg. A tárlat január 27. és február 25. között látogatható.

Várfok Galéria (1012 Budapest, Várfok utca 11)

2012. január 27 - február 25.

www.varfok-galeria.hu

Az utolsó hegycsúcs DVD

Lackfi János

Impresszum|Kapcsolat|Médiaajánlat
© Képmás (2013-09-02)