Nyitólap

ElőfizetésHírlevélProgramajánlóArchívumKépeslapküldésMédiaajánlóKapcsolat
2014. április 19. szombat - Emma napja van Legyen a kepmas.hu a kezdőlapom
Képmások
Jelenlét
Tandem
Tükör
Házitrend
Kimenő
Receptek
Kézműves
Gyerekrendelő
Média a Családért

csaladhalo

Főoldal - Jelenlét - Az internet keresztes lovagja
Az internet keresztes lovagja Létrehozás: 2012. március 01. - 13:14
Az internet keresztes lovagja

„Mielőtt a zsákos ember lefekszik aludni, a biztonság kedvéért benéz az ágy alá, hogy nincs-e ott Chuck Norris.” Nem tudom, Mórickán, Pistikén és néhány politikuson kívül hány ember mondhatja el magáról, hogy több száz, sőt több ezer vicc született róla. Talán Chuck Norris.

Krúdy Tamás/Keresztény Comming out/ Kép - Profimedia

„Amikor fekvőtámaszokat csinál, Chuck Norris nem magát nyomja ki, hanem a Földet nyomja le.”

Állítólag az egész azzal kezdődött, hogy egy 18 éves fiatal srác, aki éppen hogy csak bekerült a Boston Universityre, bizonyos Ian Spector 2005-ben létrehozott egy Chuck Norris Facts (Tények Chuck Norrisról) című weblapot, amit rövid idő  alatt több mint 50 millióan néztek meg és az átlagos napi látogatottsága azóta is milliós nagyságrendű. A „tények” az egész világon népszerűek lettek, magyarra is lefordították őket, már amelyiket lehetett, de születtek eredeti magyar Chuck Norris-os viccek is. Ennek az őrületnek volt köszönhető, hogy amikor 2006-ban szavazást írtak ki, hogy minek nevezzék el az M0-ás körgyűrű északi összekötő hídját, sokáig a Chuck Norris híd vezetett.

Egyszóval a sztár az internetező közösség kedvence lett, egy mém, természetesen gúnyból, ahogy az itthoni netezők is hamis illúziókba kergették például Uhrin Benedek bácsit, a „Bikicsunájos” Szarka Lászlót vagy Korda Györgyöt, aki szemmel láthatólag őszintén élvezte váratlan másodvirágzását.

Az internet keresztes lovagja


Chuck Norris is azt állítja, hogy alapvetően élvezi a róla szóló vicceket, olyannyira, hogy a www.chuknorrisfatcs.com oldalon van egy fül, amelyben maga az érintett listázza kedvenc vicceit. Ezek között szerepel az élen az, amelyikkel a cikket kezdtük. Szerintem ennél vannak jobbak is, mint például a következő:

„Sokan hordanak supermanes pizsamát. Superman Chuck Norris-os pizsamát hord.”

Talán már ebből a két „tény”-ből is kiderült, hogy egy olyan figuráról van szó, aki nem alkalmazkodik a körülményekhez, hanem a körülmények alkalmazkodnak hozzá. (Amikor Chuck Norris beugrik a tengerbe, nem lesz vizes, mert a tenger lesz Chuck Norris-os.) És akármennyire is ez teszi gúny tárgyává, mégis ez a kérlelhetetlen állhatatosság az egyik legnagyszerűbb tulajdonság, amivel Norris büszkélkedhet.

Aki végigtekint a filmtörténeten, az nyomon követheti, hogyan szakított Hollywood fokozatosan Istennel, hittel, erkölccsel, majd aztán törvénnyel, igazságossággal és jó ízléssel is, hogy az univerzális helyett manapság csak valami egyéni, partikuláris igazságot mutasson be. (Ma már szinte nincs olyan akciófilm, amelyikben a főhőst ne üldözné a maffia, a titkosszolgálatok, a rendőrség /törvény/, ne kerülne szembe a kollégáival, barátaival, sőt a családjával is.) Ezzel szemben Chuck Norris minden filmjében olyan régi vágású, igazi hőst alakít, aki a velejéig jó.  Nincs kompromisszum, nincs külön alku, a cél nem szentesíti az eszközt. Nem véletlen, hogy a kedvenc színésze a westernfilmek halhatatlan hőse, John Wayne. Norris ezt a vonalat kívánta továbbvinni a filmjeiben, és ebből nem enged. Ha a helyzet úgy hozza, még a barátaival is szembeszáll. „Nagyon élveztem A feláldozhatók 2 forgatását. (Sylvester Stallone filmje, és szinte minden valamirevaló akcióhős szerephez jutott benne, a szerk.) Egy olyan szuperhőst alakítok benne, aki mindenkinek megmenti az életét. A forgatókönyv azonban tele volt durva beszéddel, ami azt jelentette volna, hogy a gyerekek nem nézhetik meg. Mondtam a többieknek, hogy én nem csinálok ilyen filmet. Nem tettem a múltban sem, és nem teszem a jövőben sem. Közöltem velük, hogy vagy kihagyják a durva beszédet vagy nem tudok részt venni a forgatásban. Végül kihagyták, úgyhogy most szülői felügyelet mellett kisebb gyerekek is megnézhetik majd a filmet.” Pedig Norris elég sokat kockáztatott, az utolsó produkcióját ezelőtt 7 évvel forgatta, a Walker, a texasi kopó sorozatnak egy utolsó, kibővített epizódját, azóta semmi. A feláldozhatók hazai bemutatója ez év szeptemberére van betervezve, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit tud majd mutatni egy 72 éves szuperhős.

Élete során Chuck Norris volt szegény és akaratgyenge kisfiú, erős és legyőzhetetlen karatebajnok, sztár, magányos farkas, kommandós és texasi kopó is. Mindezek közben sikerült kertelés nélkül szembenéznie önmagával, kiállni hitéért (ő volt az egyetlen, aki kiállt Mel Gibbson Passiója mellett még a bemutató előtt) és soha meg nem alkudni.

Mindezekről és még sok-sok érdekességről olvashatnak márciusi lapunkban, ahol a teljes cikk megtalálható.

vissza
Kapcsolódó cikkek
Megosztás Twitteren
Megosztás facebookon
Megosztás iwiwen
Küldés ismerősnek
Nyomtatási kép
Betüméret növelése
Betüméret csökkentése
Tetszett:
kommentárok [1]
krizsa2012-03-21 18:16:29
A kisebb gyerekekre a durva beszéd nyilván károsabb, mint az erőszak.De most már, hála Chuck Norrisnak, ők is megnézhetik a filmet...

Hozzászólok:
Név: E-mail:
Hozzászólás:
Kérjük töltse ki a mellékelt ábra alapján.
Elküldés


Az utolsó hegycsúcs DVD

Lackfi János

Impresszum|Kapcsolat|Médiaajánlat
© Képmás (2013-09-02)