Nyitólap

ElőfizetésHírlevélProgramajánlóArchívumKépeslapküldésMédiaajánlóKapcsolat
2014. április 17. csütörtök - Rudolf napja van Legyen a kepmas.hu a kezdőlapom
Képmások
Jelenlét
Tandem
Tükör
Házitrend
Kimenő
Receptek
Kézműves
Gyerekrendelő
Média a Családért

csaladhalo

Főoldal - Házitrend - A tömegkommunikáció Isten ajándéka
A tömegkommunikáció Isten ajándéka Létrehozás: 2012. április 02. - 23:47
Molnár-Bánffy Kata
A tömegkommunikáció Isten ajándéka

„Amikor el kell számolni apróbb-nagyobb talentumainkkal, ahogy azt a példabeszédből jól ismerjük, és megkérdezik majd tőlem: Jó a helyesírásod. Használtad ezt valamire?

Racionális a gondolkodásod. Előremozdítottad ezzel az én ügyemet? – szeretnék emelt fővel válaszolni ezekre a kérdésekre, és ezért érzem azt, hogy bár nagyon nagy boldogság, hogy három, nemsokára már négy gyermeket nevelhetünk férjemmel, nekem emellé más is belefér. A talentumaimat, ezeket az Istentől kapott ajándékokat hasznosítanom kell” – vallja Karacs Ági, aki aktív szervezője és tanára a Sapientia Szerzetesi és Hittudományi Főiskolának és a Budapesti Corvinus Egyetem különleges képzésének.

Minél többet foglalkozom ezzel az alternatív közgazdasági irányzattal, annál többet kapok tőle. Felfedeztem például, hogy a marketing világa egyáltalán nem idegen az Egyháztól sem. Pápai enciklikák szólnak a reklám és az etika összefüggéseiről, és ezek azt monjdák: a tömegkommunikáció Isten ajándéka. Lehetőség arra, hogy az emberek valósághű tájékoztatásával növeljük a közjót. A gazdasági tevékenység is a közjót növeli – az a lényeg, hogy ne legyen öncélú és ne váljon emberellenessé. A keresztény társadalmi tanítás emberközpontú, etikus, fenntartható gazdálkodáshoz vezet – és ez ma már minden, magára valamit is adó cég hosszú távú stratégiájának, küldetésének a része. A KETEG képzésre nincsen kitéve a „Csak hívőknek!” tábla.

„Amikor el kell számolni apróbb-nagyobb talentumainkkal, ahogy azt a példabeszédből jól ismerjük, és megkérdezik majd tőlem: Jó a helyesírásod. Használtad ezt valamire? Racionális a gondolkodásod. Előremozdítottad ezzel az én ügyemet? – szeretnék emelt fővel válaszolni ezekre a kérdésekre, és ezért érzem azt, hogy bár nagyon nagy boldogság, hogy három, nemsokára már négy gyermeket nevelhetünk férjemmel, nekem emellé más is belefér. A talentumaimat, ezeket az Istentől kapott ajándékokat hasznosítanom kell” – vallja Karacs Ági, aki aktív szervezője és tanára a Sapientia Szerzetesi és Hittudományi Főiskolának és a Budapesti Corvinus Egyetem különleges képzésének.

A tömegkommunikáció Isten ajándéka
– Ági, mivel foglalkozol a képzésen belül?
– „Marketinget tanítok az idejáró hallgatóknak, mert marketingesként dolgoztam korábban. Egy nagy nagyvállalatál voltam alkalmazásban, és jól emlékszem, amikor egy szóróanyag megszövegezése közben elgondolkodtam: amit leírok, az jogi értelemben igaz ugyan – bizonyos krémek vitamintartalmának a bőrre gyakorolt hatásairól volt szó, valójában azonban óriási csúsztatás. Akarok én úgy élni, hogy 12 órában csúsztatok, 12 órában pedig elítélem azt, amit a másik 12-ben csinálok? Nagyon szeretem a marketinget, úgy érzem, van valamennyi érzékem hozzá, értem a logikáját – arra gondoltam, lehetetlen, hogy valaki ilyen talentumokat kap a Jóistentől, de nem használhatja, mert a szakterület maga nem eléggé elfogadott a keresztény  közfelfogás szerint. Sokszor találkozom azzal, hogy vannak úgynevezett keresztény szakmák: orvos, tanár, ápolónő –
de vállalkozónak, marketingesnek, bankárnak lenni, azt nem tartjuk annak.

vissza
Kapcsolódó cikkek
Megosztás Twitteren
Megosztás facebookon
Megosztás iwiwen
Küldés ismerősnek
Nyomtatási kép
Betüméret növelése
Betüméret csökkentése
Tetszett:

Hozzászólok:
Név: E-mail:
Hozzászólás:
Kérjük töltse ki a mellékelt ábra alapján.
Elküldés


Az utolsó hegycsúcs DVD

Lackfi János

Impresszum|Kapcsolat|Médiaajánlat
© Képmás (2013-09-02)