Nyitólap

ElőfizetésHírlevélProgramajánlóArchívumKépeslapküldésMédiaajánlóKapcsolat
2014. április 17. csütörtök - Rudolf napja van Legyen a kepmas.hu a kezdőlapom
Képmások
Jelenlét
Tandem
Tükör
Házitrend
Kimenő
Receptek
Kézműves
Gyerekrendelő
Média a Családért

csaladhalo

Főoldal - Tandem - A magányosság útvesztőjében
A magányosság útvesztőjében Létrehozás: 2010. november 11. - 12:16
A magányosság útvesztőjében

Bár a felnőttek többsége magányáért és boldogtalanságáért élete párját okolja, valójában a házasságban átélt magány eredete sokszor a gyermekkorra vezethető vissza, amit a szüleivel, testvéreivel, barátaival való kapcsolatokban élt át az ember.

A házasságban érzett magányosság is sokszor szerepet játszik a hűtlenségben. A magányt okozhatja a házastárs hűvössége, érzelemmentessége, szeretetlensége; a férj és feleség közti barátság elhanyagolása; az önzés, a bizalmatlanság, a harag, a túl domináns magatartás, illetve a hit hiánya.
Sok házaspárnál hozzájárul a krízis létrejöttéhez, hogy az estéiket külön szobában töltik, egyikük a tévét nézi, másikuk olvas, vagy a laptopon dolgozik. Ilyen életmód mellett könnyen kialakulhat az elszigeteltség és magány érzése, s különösen a férjeknél fennáll a veszély, hogy az internetes pornóoldalak rabjai lesznek, majd idővel találnak valakit a neten, akivel házasságtörő kapcsolatba bonyolódnak.

Múltból hozott szomorúság

A feldolgozatlan gyermekkori szomorúság súlyos boldogtalanságot, ingerlékenységet, kritizálásra való hajlamot okozhat a házasságban. Ez a fájdalom, ez a sebzettség gyakran évekig, évtizedekig elrejtve szunnyad, majd valamilyen stressz hatására előtör.
Sok házaspár esik abba a tévedésbe, hogy azt hiszi: egy szeretetteljes, gyengéd házasság megoltalmazza az embert a boldogtalanságtól és haragtól. Habár a házastársi szeretet nagyon vigasztaló és nagy ereje van, de vannak határai, nem tud visszahatni egy korábbi életszakaszra, és feldolgozni a gyerekkori vagy kamaszkori magányt és szomorúságot.

A szeretetlen vagy haragvó apa, anya, esetleg testvér miatti keserűség gyakran felnőttkori harag formájában jelenik meg. A megsebzett fél sokszor mérges társára a saját magában hordozott szomorúság miatt, és minden alkalmat megragad, hogy társát hibáztassa érte. Haragja egyre nő, a bizalom pedig eltűnik a kapcsolatból. A hűséges, szerető házastárs lesz a bűnbak a feldolgozatlan gyerekkori haragért és szomorúságért, ami ráadásul csak növekszik az idő múlásával. Már nem úgy tekint rá párja, mint ajándékra és legjobb barátjára, hanem mint ellenségre, aki nagy fájdalmat okozott. A szülő viselkedése által kiváltott tudattalan gyűlölet súlyosan megsebzi a házasság szövetségét.

A harag eltávolítja egymástól a házastársakat, ettől még erősebb lesz a magányos félben. Egy ideig próbál hűséges maradni, és más módokon szórakoztatni magát, hogy elmenekülhessen a gyerekkori fájdalomtól. Ám amikor mindezek a menekülési kísérletek csődöt mondanak, és nem szabadul a magány sebétől, akkor a házasságon kívül próbálja megtalálni a szeretetet és vigaszt.

Azok a férfiak, akik elutasítást és fájdalmat éltek át az apával való kapcsolatukban, általában nőkhöz menekülnek vigaszért. Kis százalékuk azonban férfiakhoz fordul, különösen azok, akik fiútestvérük és az egykorú fiúk részéről is elutasítást tapasztaltak. Ugyanígy fordítva, azok a nők, akik apjuk vagy fiútestvérük részéről találkoztak elutasítással vagy más problémákkal, általában férfiakhoz fordulnak vigasztalásért, de előfordul, hogy azok a nők, akik nem tapasztaltak gyengéd szeretetet anyjuk részéről, nővel csalják meg férjüket, öntudatlanul így próbálják betölteni az érzelmi űrt életükben.
 

Szöveg: Verestói Nárcisz
Forrás:
www.maritalhealing.com
Kép: www.profimedia.hu

vissza
Kapcsolódó cikkek
Megosztás Twitteren
Megosztás facebookon
Megosztás iwiwen
Küldés ismerősnek
Nyomtatási kép
Betüméret növelése
Betüméret csökkentése
Tetszett:

Az utolsó hegycsúcs DVD

Lackfi János

Impresszum|Kapcsolat|Médiaajánlat
© Képmás (2013-09-02)