Nyitólap

ElőfizetésHírlevélProgramajánlóArchívumKépeslapküldésMédiaajánlóKapcsolat
2014. április 24. csütörtök - György napja van Legyen a kepmas.hu a kezdőlapom
Képmások
Jelenlét
Tandem
Tükör
Házitrend
Kimenő
Receptek
Kézműves
Gyerekrendelő
Média a Családért

csaladhalo

Főoldal - Receptek - Almás zellersaláta
Almás zellersaláta Létrehozás: 2010. szeptember 28. - 10:17
Almás zellersaláta

Az almában a C-vitamin mellett jelentős még a gyümölcs karotin, valamint D-és F-vitamin tartalma is. Ásványi anyagok széles skálája található benne: kálium, bór, cink, mangán, fluor. Fogyasszunk mind gyakrabban és változatosan elkészítve belőlük.

Hozzávalók 4 személyre:
A salátaalaphoz:
2-3 zellergumó
3-4 savanykás alma vékony csíkokra vágva
1 citrom leve
A mártáshoz:
½ dl szűz olívaolaj
3 dkg rizsliszt
2 dl víz
3 cl hidegen sajtolt olaj ízlés szerint
vegetáriánus majonéz (Veganéz)
1,5 dl tejföl
½ citrom leve
méz
mustár
1 csipet kurkuma
só, 1 csipet fehérbors
½ marék dió durvára vágva a díszítéshez

A hámozott zellert egészben megfőzzük, az almákat meglocsoljuk a citrom levével, hogy ne barnuljon meg, majd félretesszük a hűtőszekrénybe. A mártáshoz az olívaolajon kicsit megpirítjuk a rizslisztet, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a vizet. Amikor kihűlt, beleöntjük a hidegen sajtolt olajat és a többi alapanyagot is, majd simára keverjük. A megfőtt zellert vékony csíkokra vágjuk, az almát kicsit lecsepegtetjük, és összekeverjük a többi hozzávalóval. Tálaláskor a salátát megszórjuk dióval, és pirítóst adunk mellé.

Elkészítési idő: 15-20 perc

A receptet az
Almás zellersalátamagazinnak köszönhetjük.

vissza
Kapcsolódó cikkek
Megosztás Twitteren
Megosztás facebookon
Megosztás iwiwen
Küldés ismerősnek
Nyomtatási kép
Betüméret növelése
Betüméret csökkentése
Tetszett:

Az utolsó hegycsúcs DVD

Lackfi János

Impresszum|Kapcsolat|Médiaajánlat
© Képmás (2013-09-02)