Nyitólap

ElőfizetésHírlevélProgramajánlóArchívumKépeslapküldésMédiaajánlóKapcsolat
2014. április 24. csütörtök - György napja van Legyen a kepmas.hu a kezdőlapom
Képmások
Jelenlét
Tandem
Tükör
Házitrend
Kimenő
Receptek
Kézműves
Gyerekrendelő
Média a Családért

csaladhalo

Főoldal - Házitrend - Kosárfogás
Kosárfogás Létrehozás: 2010. december 17. - 15:38
Kosárfogás

Előállítása egy másodperc, átlagosan húsz percig használjuk. Lebomlása a természetben elérheti a 400 évet. Naponta 1,2 milliót „fogyasztunk” el belőle.

Évek telnek el és még mindig nem tudunk mit kezdeni a műanyagszatyrokkal. Szigorítások vannak, de ha figyelembe vesszük, hogy naponta 1,2 millió zacskót termelünk szemetes kukáinkba, akkor felmerül a kérdés, ugyan mit érnek a bevezetett termékdíjak? Nem telik el nap, hogy Kosárfogásne utasítsam vissza a boltokban, köszönöm nem kérek szatyrot, hoztam magammal. Itt van a kézitáskámban egy szövetszatyor, majd ebbe pakolok. Az   árukat otthon beteszem  a hűtőbe, polcokra és a szövetszatyor mehet vissza a kézitáskámba, holnap újra felhasználhatom. Ha időtartalmat nézek max. félóra míg átlagosan használom. Fogyasztói társadalomban élünk. Ez szinte minden utcasarkon tükröződik. Hiper-szupermarketekben szinte utánunk dobálják a szatyrokat.

Míg húsz évvel ezelőtt a piacra fonott kosárral mentünk vásárolni, most szét kell nézni, kinek a kezében látunk ilyet? Ha azt szeretnénk, hogy a halak, kisállatok, tengeri állatok ne fulladjanak bele a műanyag szatyrokba és  az utcákon se fújja felénk a szél, a tóparti nádasokban összegyűlve se lássuk a nagyáruházi szatyrokat, erdei kiránduláskor ne vegye el figyelmünket a bokrokba akadt műanyag táskák sokasága,  akkor tegyünk érte! Utasítsuk vissza a boltban, ne használjunk eldobható műanyag szatyrot!

 

Érdekes adatok

- Magyarországon naponta 1 300 000 szatyor kerül forgalomba.

- Egy műanyag szatyrot átlagosan 20 percig használunk.

- Egy hagyományos szatyor lebomlási ideje 300-400 év.

- Ha csak az ország fele egy nap eggyel kevesebb ilyen zacskót használ, akkor 5 millió nejlonzacskóval kevesebb kerül a szemétbe egy év alatt.

 

www.szelektiv.hu

 

vissza
Kapcsolódó cikkek
Megosztás Twitteren
Megosztás facebookon
Megosztás iwiwen
Küldés ismerősnek
Nyomtatási kép
Betüméret növelése
Betüméret csökkentése
Tetszett:

Az utolsó hegycsúcs DVD

Lackfi János

Impresszum|Kapcsolat|Médiaajánlat
© Képmás (2013-09-02)