Piszke, egres, pöszméte
Sok név, két különleges recept
Piszkeleves meggyel
Fél kilogramm egrest, 25 dkg meggyet megtisztítok, ¼ liter vízzel, ½ liter fehérborral és 15 dkg cukorral 5 percig forralom, majd egy kevés tejszínnel még 15 percig főzöm. A kész levest porcukorral kemény habbá vert tojáshabbal tálaljuk, kanállal kedves kis felhőcskéket formázva belőle. Szórhatunk a tetejére csoki- vagy kókuszreszeléket.
Egres-chutney
Egy teáskanál köménymagot egy csésze forrásban lévő vízzel beáztatok, 5 percig állni hagyom. 250 ml fehérborecetet felforralok, és 50 dkg cukrot benne feloldok. Hozzáadok 1 kg megtisztított egrest, a beáztatott köménymagot, 2 fokhagymagerezdet, egy teáskanál sót, fél teáskanalanként fahéjat, szegfűszeget, gyömbért, és az egészet 20 percig összeforralom. Még forrón sterilizált üvegekbe töltöm. Nagyon finom sültekhez, fűszeresebb fogásokhoz.
Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!
A Képmás magyar magazin és vállalkozás, nincs mögötte nagy, külföldi médiabirodalom. Csupa családos, értékes és jó ember, akiknek nem csak munkahelye, szívügye is a Képmás. Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!
Támogatom a kepmas.hu-t>>