Ez a rozmaringos, füstölt sonkás, avokádós tészta igazi ínyencség, elkészítése gyors és pofonegyszerű (a tésztaszósz összeállítható annyi idő alatt, amennyi alatt a tészta kifő)...
Száraz Borbála
Pikáns avokádókrém curryvel fűszerezve – egy különleges melegszendvics recept
Melegszendvicset nem csak a jól bejáratott módon, sajt, sonka vagy szalámi felhasználásával készíthetünk. Az avokádó ezt az eledelt is remekül feldobja, főleg akkor, ha...
Száraz Borbála
Avokádó krémleves
Bár e zöldség nevéről garantáltam az avokádókrém jut először az eszünkbe, számtalan egyéb finomság is készíthető belőle. Az egyik legegyszerűbb a krémleves, amely picit...
kepmas.hu
Majnek Antal, kárpátaljai nyugalmazott katolikus püspök áldása, karácsonyi halleves recepttel
Majnek Antal , kárpátaljai nyugalmazott katolikus püspök karácsonyi asztali áldása: Hálát adunk neked, mindenható Atyánk! Fiad megtestesülése által nagy örömet szereztél az egész világnak...
kepmas.hu
4 + 1 különleges karácsonyi sütemény Európa öt országából
Ha megkérdeznék, vajon melyik a magyarok hagyományos karácsonyi süteménye, a legtöbben a bejglit választanák. Ám más nemzeteknek is megvan a maga jellegzetes ünnepi édessége...
kepmas.hu
Böjte Csaba karácsonyi áldása, bejgli recepttel
Böjte Csaba ferences szerzetes karácsonyi asztali áldása: „ Ha Isten minden tápláléknak ugyanazt az ízt adta volna, akkor is világ lenne a világ, de...
Vécsey Szám Kata
Svéd sáfrányos kalács - Lussebullar recept
A svéd karácsony tulajdonképpen december 13-án, Luca napján kezdődik. Azért nevezetes ez a dátum, mert a Gergely-naptár bevezetése előtt ekkorra esett az év legrövidebb...
Vécsey Szám Kata
Olasz panettone recept
Panettonét közel kétezer éve sütnek Itáliában, mai formájában 500 éve ismert. Eredetéről számtalan legenda kering, az egyik szerint a XV. században élt Ludovico Sforza...
Vécsey Szám Kata
Angol karácsonyi puding recept
Angliában általában öt héttel karácsony előtt készítik. Kedves szokás, hogy minden családtag kavar egyet a tésztán, és közben kíván valamit.
Vécsey Szám Kata
Drezdai kalács - Christstollen recept
A stollen formája a bebugyolált Kisjézusra emlékeztet. Hagyományosan az adventi böjt időszakában készült, tulajdonképpen egy fehér kenyér, melybe csupán liszt, víz és élesztő, vaj...