Az ősz első hónapja tulajdonképpen a nyár levezető időszaka. Még tombol bennünk az energia, amit a napfény töltött belénk, még kerül friss gyümölcs az...
Lothringer Éva
Élményvitamin – Így őrizd meg a nyári emlékeket!
Nyakunkon a szeptember, az óvoda- és iskolakezdés ezer teendője, és mivel a felnőtt világban is nyáron illik vakációzni, saját jogon is lehet az az...
Bogos Zsuzsanna
Miskulancziák és más régi receptek hőség ellen
A nyári meleget enyhítő könnyed ételekről, a citrusokról és a különféle salátákról azt hihetnénk, az újkor vívmányai. Egykori szakácskönyveinkből azonban kiderül, már jóval az...
Páczai Tamás
Nyeregben vagy, de óvatosan!
Az elmúlt években robbanásszerűen nőtt a kerékpárosok száma Budapesten. Vajon elég volt pár év arra, hogy megtanuljunk biztonságosan közlekedni a gépjárművekkel, gyalogosokkal zsúfolt utakon...
Bogos Zsuzsanna
A konyha hősei: ezt főzték régen a háziasszonyok
Az egészséges táplálkozás megkerülhetetlen témává vált. Így aztán, ha akarjuk, ha nem, naponta olvashatunk valamilyen szuperételről, ami olyan tökéletes, hogy tulajdonképpen minden betegséget megelőz...
Boross Nóra
Alapanyagért az erdőbe?
Póta Réka
Alvászavarok vagy nyugodt pihenés?
Élénk természetemnek köszönhetően nem mindig ismerem fel, mikor van itt az ideje egy kis pihenésnek, és előfordul, hogy akár egy kisgyerek, túlpörgetem magam.
Szabó Emese
Nagylány, nagyfiú
Bagdy Emőkét kérdeztük gyerekei első férfias és nőies viselkedéséről.
Gyombolai-Kocsis Fruzsina
„Már megint lemondod? Elegem van ebből!”
Céges vacsora, közös program és az azzal járó konfliktusok két párterapeuta szemével.
Póta Réka
Mit tegyünk, ha férjünk hirtelen érdeklődést mutat az extrém sportok iránt?
Két lábbal a földön álló, mindig tárgyilagos és szélsőségeket kerülő mérnököm napok óta denevér ruhában, sziklákról leugráló, levegőben röpdöső adrenalinvadászokat néz az interneten. Aztán...
Boross Nóra
Indulhat a befőzés: rebarbaraszörp, eper- és cseresznyebefőtt, tárkonyos gyöngyhagyma
Eltesszük télire a nyarat, üvegbe zárjuk a napfényt, átmentjük a tél selymes ízeit a nyárba…akárhogyan fogalmazunk, a befőzés örömet okoz, magabiztosabbá, tudatosabbá tesz. A...