Nyitólap

ElőfizetésHírlevélProgramajánlóArchívumKépeslapküldésMédiaajánlóKapcsolat
2014. április 25. péntek - Márk napja van Legyen a kepmas.hu a kezdőlapom
Képmások
Jelenlét
Tandem
Tükör
Házitrend
Kimenő
Receptek
Kézműves
Gyerekrendelő
Média a Családért

csaladhalo

Főoldal - Házitrend - Egyet fizet, hármat vihet
Egyet fizet, hármat vihet Létrehozás: 2010. május 03. - 10:46
Szám Kati
Egyet fizet, hármat vihet

Kisebbik lányom kinőtte az összes nadrágját, a nővére viszont kivételesen egyet sem nőtt ki. Az öltözködési lánc ilyetén megszakadása egybeesett a kicsi egyéniségének és akaratérvényesítésének kibontakozásával ("ez nem tetszik", "mindig csak a kinőttet kapom"). Szóval nem lehetett tovább halogatni az első közös shoppingolást. Persze nővére sem akart kimaradni a ritka élvezetből, én pedig úgy gondoltam: egy gyerek és egy röpke félóra miatt minek ugrasztani a nagymamát? Tehát kisöccsükkel együtt, négyesben indultunk.

Hamar kiderült, hogy kisfiamnak sokkal nagyobb kihívást jelent a ruhaüzlet a babakocsiban való almarágcsálásnál, úgyhogy egyre erősödő hangjelzésekbe kezdett. Kitartásának és a terem ritka akusztikájának köszönhetően (amely csak növelte kiabálási kedvét) a belépésünkkor barátságosan mosolygó biztonsági őr vonásai kezdtek megkeményedni. Amikor idegesen az adóvevője után nyúlt, jobbnak láttam kiengedni a kis rendbontót a babakocsiból.
Közben a középső gyerek érdeklődése - aki miatt elindultunk-, lankadni látszott. Már egyáltalán nem érdekelték a nadrágok, fogó-bújócskába kezdtek a kisöccsével, majd nővérével párosító versenyt rendeztek a gyerekzoknirészlegen. (Ez korszakalkotó nevelési szabadalmam - amely a Házimunka és játék a nevelésben nevet viselhetné - előre nem tervezett eredménye volt.) A zoknitartó ládát a kicsi nem érte föl, ezért meg kellett elégednie azzal, hogy almacsutkáját belepottyantja, majd sértődötten betekeredett a próbafülke függönyébe.
Felnyaláboltam egy köteg nadrágot, és betereltem a lányokat próbálni. Mivel öcsikéjük rádöbbent, hogy senki sem keresi őt a függönyben, offenzívába kezdett és húzogatni kezdte a lányok függönyét, akik a "tervnek megfelelően" sikítoztak, hogy belátnak. Ölbe vettem öcsit.
Egy ideig nyugalom volt, de ez csak annak volt köszönhető, hogy a mellettünk lévő próbafülkében öltöző hölgy sokkal kevésbé volt ingerelhető lányaimnál. Ugyanis amikor kicsi fiammal a kezemben be-bekukkantottam a fülkébe, hogy szemrevételezzem az ott történő eseményeket, a szülői mintakövetés szép példájaként a karomból kihajolva ő ugyanezt tette a szomszédos fülkével, ahol a hölgy öltözött.
Elmentem egy újabb adag nadrágért. Visszatérve - okulva az előbbi sipítozásból - óvatosan bedugtam a függönynyíláson, de ellentmondást nem tűrő hangomban érződött már némi ingerültség: "Vedd fel gyorsan, egy hangot sem akarok hallani." Egy engedelmes kéz elvette a fogasokat, és a várható tiltakozás helyett diszkrét köhintés volt a válasz. De nem a megszokott "kuc-kuc", inkább olyan bariton... pillantásom lesiklott a függöny aljára. A két férfizoknis láb megerősítette gyanúmat. Miután sűrű elnézéskérés közepette visszakaptam a nadrágokat, én csináltam ugyanazt, amiért kisfiamnak pár perce illemtanórát tartottam: lehajolva végigpásztáztam a fülkéket... de a két pár ismerős láb sehol. Szégyenszemre kisfiam segítségére szorultam, aki kisvártatva diadalmasan gördítette szét a függönyt: a lányok a padon ültek fölhúzott lábakkal. A kiválasztott zoknikat próbálták.
Amikor egy nadrág diadalmas magasba emelésével elhagytuk a tett színhelyét, a kicsiny fülke - nyilván a lányok gyűjtőmunkájának eredményeképpen - csupa olyasmivel volt tele, amit nem szándékoztam megvásárolni.
Az időközben körénk gyűlt alkalmazottak készségesen biztosítottak arról, hogy szívesen elpakolnak, sőt külön pénztárt is nyitnak nekünk. (Ha még pár percig ott vagyunk, talán kedvezményt is adnak.)
A biztonsági őr kitüntető figyelme által övezve elhagytuk az üzletet, és végre hazaindultunk. Épp csak egy percre ugrottunk volna vissza, hogy a kisfiam csuklójára tekert tangabugyit visszavigyem, de amikor a biztonsági őr meglátott minket az üvegen át, ördögien gyors, akcióhősöket is meghazudtoló mozdulattal megfordította a "Nyitva" táblát.

Karikatúra: Szűcs Édua

vissza
Kapcsolódó cikkek
Megosztás Twitteren
Megosztás facebookon
Megosztás iwiwen
Küldés ismerősnek
Nyomtatási kép
Betüméret növelése
Betüméret csökkentése
Tetszett:

Az utolsó hegycsúcs DVD

Lackfi János

Impresszum|Kapcsolat|Médiaajánlat
© Képmás (2013-09-02)