Nyitólap

ElőfizetésHírlevélProgramajánlóArchívumKépeslapküldésMédiaajánlóKapcsolat
2014. április 19. szombat - Emma napja van Legyen a kepmas.hu a kezdőlapom
Képmások
Jelenlét
Tandem
Tükör
Házitrend
Kimenő
Receptek
Kézműves
Gyerekrendelő
Média a Családért

csaladhalo

Főoldal - Házitrend - Esti iskola
Esti iskola Létrehozás: 2010. október 01. - 14:04
Esti iskola

Szerencsére még jókor érzékeltem, hogy egyszerre van szülői értekezlet az oviban és az iskolában, így volt idő a férjemet pszichésen felkészíteni, és kivételesen a nagymama is időben megtudta, hogy jelenése van nálunk.


Szöveg: Szám Kati • Karikatúra: Szűcs Édua

A suliba én megyek, mert ott két szülői is lesz, és egyszerre két helyen lenni egy férfinak túl összetett probléma, a férjemnek pedig a lelkére kötöm, hogy mindent írjon föl az oviban. Az iskolában szerencsésen összefutok Lackó anyukájával. Mivel mindketten érdekeltek vagyunk az elsőben is és a harmadikban is, megegyezünk, hogy én bemegyek Lackóék osztályába, ő pedig helytáll a másikban.
Elégedetten préselődök be a padba, hisz a feladat fele ezzel elvégezve, és igyekszem olyan arcot vágni, mintha az elmondottakat először hallanám. Közben azonban az új szülőtársakat méregettem: Melyik lehet a Pisti anyukája, akinek a fia állandóan elveszi a lányom tollát? És melyik Lizáé, aki mindennap „mekikaját” visz tízóraira?
Lassan hömpölyögnek az események, egyre több aggodalmaskodó szülői közbevetés hangzik el. Például, hogy a takarítónő, bizonyos Vera néni miért ütött Bazsika kezére, amikor az belerakta a felmosóvízbe a szalámis szendvicset (szívesen közbeszólnék, talán a neve miatt: „ver a néni”, de félek, nem volnának vevők a humoromra), hogy Lajoska nem szereti a paradicsomos káposztát, hogy lehet-e felmentést kérni kötélmászásból. Egy apuka kikéri magának, hogy matematikából nem hatszor kettőt tanulnak, hanem „a hat kétszer”-t. „De hát még nem is tartanak a szorzásnál.” – bátorkodom megjegyezni. „De majd fognak!”, vágja rá a megsemmisítő érvet.
Először csak rajzolgatok az üres papírra, aztán – mivel padtársam a mobiljával játszik – hátrafordulok, hátha beszélgetőpartnerre lelek a mögöttem ülőben. És kit látok? Lackó anyukáját! Ezek szerint a nagyobbik gyerekemmel jár Lackó? Akkor nekem a harmadikosok szülőijén kellene lennem?

A cikk folytatása az októberi Képmásban olvasható.

vissza
Kapcsolódó cikkek
Megosztás Twitteren
Megosztás facebookon
Megosztás iwiwen
Küldés ismerősnek
Nyomtatási kép
Betüméret növelése
Betüméret csökkentése
Tetszett:

Az utolsó hegycsúcs DVD

Lackfi János

Impresszum|Kapcsolat|Médiaajánlat
© Képmás (2013-09-02)