Nyitólap

ElőfizetésHírlevélProgramajánlóArchívumKépeslapküldésMédiaajánlóKapcsolat
2014. április 19. szombat - Emma napja van Legyen a kepmas.hu a kezdőlapom
Képmások
Jelenlét
Tandem
Tükör
Házitrend
Kimenő
Receptek
Kézműves
Gyerekrendelő
Média a Családért

csaladhalo

Kavicsékszerek
Kavicsékszerek Létrehozás: 2010. október 26. - 13:44

Folyók, tavak partján sokszor gyűjtünk érdekes formájú, víz csiszolta köveket, kavicsokat, azonban legtöbbször nem tudjuk hasznukat venni. Ha nem is mindegyikből, de a szebbekből egyedi ékszereket készíthetünk.

A kavicsok mellett szükségünk lesz rézdrótra, néhány szem gyöngyre, a medálhoz kapocsra, kis karikára és szalagra, a fülbevalóhoz pedig akasztóra. Ezeken kívül jó, ha van kis méretű fogónk, amivel hajlítani lehet a drótot, így könnyebb dolgunk lesz. Ha nincs, tompa végű ollóval dolgozhatunk.

Elkészítés:
A kavics lehetőleg sima felületű és tiszta legyen, ha fülbevalót, gyűrűt készítünk, használjunk kisebb kavicsot! A kavics méretétől függően vágjuk le a rézdrótot, majd kezdjük ráhajtogatni, rátekerni a kavicsra. Fontos, hogy a hátulján hagyjunk egy kb. 1 cm-es darabot, amivel a műveletek befejeztével a drót másik végét összekapcsoljuk. Lehet spirálformában vagy geometrikusabb formában rátekerni a drótot, de bármilyen formát tekerünk, használjunk gyöngyöket, amik még mutatósabbá teszik az ékszert!  

Miután annyira biztonságosan körbedrótoztuk, hogy nem esik ki a kavics, a tetejére tegyünk egy kis réz karikát (ezen kell majd a legvégén a szalagot átfűzni), majd a hátul hagyott 1 cm-es darabbal erősítsük össze a drót két végét. Úgy csavarjuk a két véget össze, hogy ne bántsa majd a nyakunkat! A fülbevaló is ezzel a módszerrel készül, csak a végén tegyünk rá fülbevaló-akasztót!

Fűzzük fel a szalagra, tegyünk a végére kapcsot!

Az utolsó hegycsúcs DVD

Lackfi János

Impresszum|Kapcsolat|Médiaajánlat
© Képmás (2013-09-02)