Nyitólap

ElőfizetésHírlevélProgramajánlóArchívumKépeslapküldésMédiaajánlóKapcsolat
2014. április 23. szerda - Béla napja van Legyen a kepmas.hu a kezdőlapom
Képmások
Jelenlét
Tandem
Tükör
Házitrend
Kimenő
Receptek
Kézműves
Gyerekrendelő
Média a Családért

csaladhalo

Főoldal - Kimenő - Sisi és a vadászat
Sisi és a vadászat Létrehozás: 2010. november 11. - 11:10
Sisi és a vadászat

Erzsébet magyar királyné és osztrák császárné fiára, Rudolf koronahercegre emlékezve egy hétig tartó rendezvénysorozat idézi a Monarchia hangulatát a ráckevei Savoyai kastélyban november 15-21. között.


A Sisi és a vadászat eseményeit a szervezők az iszapkatasztrófa miatt jótékonysági programmá alakították, így a befolyó bevételek egy részét a károsultak támogatására fordítják. A nyári árvízkárosultak megsegítésére pedig november 19-én jótékonysági árverést tartanak.
 
A vadászat köré szervezett programsorozat részeként ismét lesz Sisi bál, kiállítás Erzsébet királyné ruhakölteményeiből, megismerhetjük a dámalovaglás történetét, a mesterszakácsok versenyének győztese pedig elkészítheti Rudolf kedvenc vadételét és a Sisi bál menüsorát. A szervezők a cukrászat területéről is tartogatnak érdekességet.
A rendezvény díszvendége, József nádor ükunokája, Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg. A Vadász Gála keretében a ráckevei vadásztársaság vadászatán a főherceg is tiszteletét teszi.

Az „Erzsébet királyné és a divat” kiállításra, amely a kor öltözködési szokásaiba enged bepillantást, a németországi Aichbachi Sisi kastélyból érkezik a Savoyai kastélyba Sisi 11 ruhája, köztük az ősi magyar hagyományokat követő, 1867-ben viselt koronázási ruhája, gyémántcsillagos toalettje és dámalovagló ruhája. Ez utóbbi különös hangsúlyt kap a rendezvényen, hiszen ő honosította meg nálunk a XIX. sz. elején a dámalovaglást, a féloldalas lovaglást. Sisi, akit Európa legkiválóbb lovasnőjeként emlegették, a falkavadászatokon ezt meg is mutatta.
 
Szombaton a Sisi bált tíz első bálozó pár nyitja meg, melyet divatbemutató is színesít, Inspirációk Erzsébet királyné ruháira címmel. Látható lesz Sisi piros-fehér-zöld színösszeállítású ruhája is, amelyben Andrássy gróffal találkozott, amely az emberek lelkesedését, és persze az udvar rosszallását váltotta ki. 
Lesz Sisi ruhaszépségverseny és bálkirálynőt is választanak.

Részletes program és további információk a www.sisibal.hu oldalon. 
                                                                                   

Bognár Mária

vissza
Megosztás Twitteren
Megosztás facebookon
Megosztás iwiwen
Küldés ismerősnek
Nyomtatási kép
Betüméret növelése
Betüméret csökkentése
Tetszett:

Az utolsó hegycsúcs DVD

Lackfi János

Impresszum|Kapcsolat|Médiaajánlat
© Képmás (2013-09-02)